Земунска бућка 2014

Још једна успешна Земунска бућка је иза нас.

Време нас је послужило и дозволило нам да реализујемо дуго припреману манифестацију на планираном нивоу. Очи многих Земунаца данас су биле упрте на понтон сплава-марине "Наутичар", у близини "Старе капетаније", а многи медији који су својим присуством забележили најзанимљивије моменте овог такмичења са еколошки едукативном позадином, пренеће у наредним данима слику у домове љубитеља риболова широм Србије.

Такмичило се 12 двочланих екипа, уловљено је укупно 122.2 kg сома, а најтежи уловљени сом је тежио 16,3 kg. Њега су преварили Балаћ Никола и Лујић Петар из Земуна, који су и однели победу на овим такмичењу, са уловом укупне масе 23.9 kg. За петама су им били Предраг Јанковић - Змај и Богомир Кубињец из Гроцке, који су имали укупно 20,5 kg сома у чуварци. За треће место се изборила екипа коју су чинили Јовичић Ненад и Пришић Владимир из Сремских Карловаца и Футога, а они су своју чуварку оптеретили са тачно 15 килограма сома, а имали су и највише уловљених риба на данашњем такмичењу - 7.

Четврто место су освојили Бранислав Станковић из Шапца и Душан Ракић из Кањиже који су имали свега 100 грама мање уловљене рибе од трећепласиране екипе - 14.9 kg. Пето место припало је Бојану Орловићу и Петру Шимуновићу из Нових Бановаца који су из Дунава извукли 12.3 kg сома.

Све екипе су имале бар неки улов, просечан улов по екипи је 10 kg.

Након мерења, комплетан улов је у живом стању враћен у Дунав.

Такмичари су након исцрпљујућег, шесточасовног надмудривања са бркатим чуварима дунавског дна код Земуна уживали у дружењу уз војнички пасуљ и рибљу чорбу, а ова понуда није мимоишла ни случајне пролазнике које је радозналост навела да сиђу до сплава "Наутичар".

Организатор, невладина организација Европски центар "Дунав", реализовао је ову манифестацију уз значајну помоћ спонзора, са вредним такмичарским наградама.

Такмичење су спонзорисали: Infoteam - GARMIN (Београд), Limagrain (Нови Сад), Пекара ПОНС (Чачак), Туристичка агенција ОДЕОН (Београд), ОБИМ (Нови Бановци), Марина НАУТИЧАР (Земун), Ресторан Шаран (Земун), СЗР АЛАС (Београд), НАУТИКА (Земун) и Промекс (Шабац).

Са жељом да наредне године будемо још бољи и да допремо до што више људи којима ћемо пренети основну поруку овог такмичења - да сваки спортски риболовац мора водити рачуна о очувању рибљег фонда, желимо да се захвалимо свима који су нам данас својим присуством указали част и задовољство да се са нама друже, такмиче и едукују оне који долазе.

ЕЦ "ДУНАВ"

Поcетите фото галерију Земунске бућке 2014 >>

 

Спонзори:


Медијски спонзори:


 

Пријатељи манифестације: