ZEMUNSKA BUĆKA 2014

Još jedna uspešna Zemunska bućka je iza nas.

Vreme nas je poslužilo i dozvolilo nam da realizujemo dugo pripremanu manifestaciju na planiranom nivou. Oči mnogih Zemunaca danas su bile uprte na ponton splava-marine "Nautičar", u blizini "Stare kapetanije", a mnogi mediji koji su svojim prisustvom zabeležili najzanimljivije momente ovog takmičenja sa ekološki edukativnom pozadinom, preneće u narednim danima sliku u domove ljubitelja ribolova širom Srbije.

Takmičilo se 12 dvočlanih ekipa, ulovljeno je ukupno 122.2 kg soma, a najteži ulovljeni som je težio 16,3 kg. Njega su prevarili Balać Nikola i Lujić Petar iz Zemuna, koji su i odneli pobedu na ovim takmičenju, sa ulovom ukupne mase 23.9 kg. Za petama su im bili Predrag Janković - Zmaj i Bogomir Kubinjec iz Grocke, koji su imali ukupno 20,5 kg soma u čuvarci. Za treće mesto se izborila ekipa koju su činili Jovičić Nenad i Prišić Vladimir iz Sremskih Karlovaca i Futoga, a oni su svoju čuvarku opteretili sa tačno 15 kilograma soma, a imali su i najviše ulovljenih riba na današnjem takmičenju - 7.

Četvrto mesto su osvojili Branislav Stanković iz Šapca i Dušan Rakić iz Kanjiže koji su imali svega 100 grama manje ulovljene ribe od trećeplasirane ekipe - 14.9 kg. Peto mesto pripalo je Bojanu Orloviću i Petru Šimunoviću iz Novih Banovaca koji su iz Dunava izvukli 12.3 kg soma.

Sve ekipe su imale bar neki ulov, prosečan ulov po ekipi je 10 kg.

Nakon merenja, kompletan ulov je u živom stanju vraćen u Dunav.

Takmičari su nakon iscrpljujućeg, šestočasovnog nadmudrivanja sa brkatim čuvarima dunavskog dna kod Zemuna uživali u druženju uz vojnički pasulj i riblju čorbu, a ova ponuda nije mimoišla ni slučajne prolaznike koje je radoznalost navela da siđu do splava "Nautičar".

Organizator, nevladina organizacija Evropski centar "Dunav", realizovao je ovu manifestaciju uz značajnu pomoć sponzora, sa vrednim takmičarskim nagradama.

Takmičenje su sponzorisali: Infoteam - GARMIN (Beograd), Limagrain (Novi Sad), Pekara PONS (Čačak), Turistička agencija ODEON (Beograd), OBIM (Novi Banovci), Marina NAUTIČAR (Zemun), Restoran Šaran (Zemun), SZR ALAS (Beograd), NAUTIKA (Zemun) i Promeks (Šabac).

Sa željom da naredne godine budemo još bolji i da dopremo do što više ljudi kojima ćemo preneti osnovnu poruku ovog takmičenja - da svaki sportski ribolovac mora voditi računa o očuvanju ribljeg fonda, želimo da se zahvalimo svima koji su nam danas svojim prisustvom ukazali čast i zadovoljstvo da se sa nama druže, takmiče i edukuju one koji dolaze.

EC "DUNAV"

Posetite foto galeriju Zemunske bućke 2014 >>

 

Sponzori:


Medijski sponzori:


 

Prijatelji manifestacije: